Jeg måtte lage marshmelowsfondant fra bunnen av pga jeg var tom for den jeg pleier å kjøpe (koster nesten det samme, og en sparer masse arbeid med å kjøpe ferdig, smaker helt likt også.) Jeg pleier å smelte marshmellowsen min i vannbad, det tar lengre tid en i mirkoen, men mye mindre gris. Når alt er smeltet tar jeg litt og litt melis oppi til jeg får ønsket konsistens. Jeg pleier også å ha et par ss vann og et par ss delfiafett (dette gir en glatt fondant).
Jeg lærte også meg et nytt triks nylig. Kakene mine hever alltid så mye at det blir en stor fjelltopp i midten som må skjæres bort. Trikset for å få en fin og flat kaker som ikke synker sammen er å legge et godt fuktet håndkle rundt kakeformen mens den stekes inni ovnen. Når håndkle er godt fuktet er det ikke fare for at det tar fyr e.l. Eneste man må passe på er at det er veldig varmt når en skal ta det ut igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar